Korjaus- ja kunnossapitovastuu

Korjaus-ja kunnossapitovastuu huoneistoissa on laissa määritelty asia. Uusi asunto-osakeyhtiölaki astuu voimaan 1.7.2010. Tämän myötä myös perinteinen vastuunjakotaulukko on jouduttu laatimaan uudestaan.

Uuden lain mukaan esim. vesihanat ja wc-istuimet ja huuhtelulaitteet kuuluvat taloyhtiön korjausvastuulle. Joissain tapauksissa taloyhtiön yhtiöjärjestys voi asettaa poikkeuksia vastuunjakoon.

Vastuunjakotaulukon tarkemmasta sisällöstä saat tietoa isännöitsijältä, älä epäröi kysyä, mikäli joku asia "hajoaa käsiin".
Ilmoittamaton pieni vika voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa huomattavaa vahinkoa ja muodostaa jopa korvausvelvoitteet asunnon omistajalle.

Muistathan, että kaikista havaituista vioista tulee ilmoittaa viipymättä huoltoyhtiölle tai isännöitsijälle. Vikailmoituksen voit tehdä tästä.

Osakkeenomistaja vastaa kaikista tekemistään muutostöistä ja asennuttamistaan lisävarusteista (kuten parvekelaseista). Kaikista huoneistokorjauksista maalausta tai tapetointia lukuunottamatta, tulee tehdä taloyhtiölle kirjallinen ilmoitus.

Kurkelankatu 4, 21100 Naantali
puh. 020 730 2020
toimisto@j-isannointi.fi
avoinna ma-to 9-16, pe 9-15 Rekisteriseloste