Sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä kasvaa Suomessa jatkuvasti.

Taloyhtiön piha-alueella on yleensä rajallinen määrä autopaikkoja. Onkin tärkeää, että autot ja muut kulkuneuvot pysäköidään niille varatuille paikoille. Oikeille paikoille pysäköiminen varmistaa kaikille sujuvan arjen ja naapurisovun säilymisen.

Näillä vinkeillä piharauha säilyy:

  • Jos sinulla on varattu autopaikka, pysäköi autosi aina siihen.
  • Vieraspaikat on tarkoitettu muille kuin talon asukkaille. Vastaavasti varatut autopaikat eivät ole vieraiden käytössä. Huolehdithan, että vieraasi löytävät heille tarkoitetut paikat.
  • Varatulle autopaikalle voi pysäköidä vain, jos asiasta on etukäteen sovittu autopaikan haltijan kanssa. Myös kadunvarsipaikat ovat hyviä vieraspaikkoja, kunhan muistaa tarkistaa mahdolliset aikarajoitukset ja noudattaa yleisiä pysäköintisääntöjä.
  • Pylväs- ja katospaikoissa lämmitysjohto on ehdottomasti irrotettava pistorasiakotelosta silloin, kun se ei ole kytkettynä autoon. Pistorasiakotelo on pidettävä aina lukittuna. Autolämmityspaikkojen kellojen käyttöohjeet saa tarvittaessa huoltomieheltä tai isännöitsijältä.
  • Auton parkkeeraus ei saa tukkia pelastusteitä, tai estää talvella lumien auraamista ja pihan hiekoittamista. Muuttotilanteissa auton tai peräkärryn voi hetkellisesti pysäköidä talon eteen.

Mikäli huomaat toistuvaa luvatonta pysäköintiä taloyhtiösi parkkipaikalla, kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään.

Myös mahdollisia vapaita autopaikkoja voi tiedustella isännöintiyrityksestä.

Auton lämmitysvinkkeihin voit tutustua täällä.