Naapurivahti

Äänet kuuluvat elämään, ja taloyhtiöön kuuluu erilaisia elämänrytmejä. Joskus metelitaso voi kuitenkin nousta niin kovaksi, että se kuuluu häiritsevästi naapuriin. Satunnaiset juhlat ja vilkas puheensorina ovat osa taloyhtiön elämää, minkä ymmärtäminen helpottaa asukkaiden rinnakkaiseloa. Juhlista ja muista arjesta poikkeavista tapahtumista on kuitenkin aina hyvä keskustella naapurien kanssa jo hyvissä ajoin.

Joskus myös lemmikit voivat aiheuttaa meteliä taloyhtiössä. Asian voi kohteliaasti ottaa puheeksi omistajien kanssa, sillä aina omistaja ei edes tiedä lemmikin päivisin pitämästä metelistä.

Normaaleja elämisen ääniä ovat esimerkiksi:

  • Vieraiden kyläilyn äänet
  • Koiran satunnainen haukunta sisätiloissa
  • Suihkussa käyminen myös myöhään yöllä
  • Lasten leikit varhain aamulla
  • Musiikin kuuntelu ja soitinten soittaminen muutaman tunnin päivässä
  • Television äänet normaalia kovemmalla, esimerkiksi huonon kuulon takia

Yhteisten järjestyssääntöjen määräämän yörauhan aikana meteliä tulee välttää.

Jos häiritsevä toiminta on jatkuvaa ja toistuvaa, pitää siihen puuttua. Ensimmäiseksi kannattaa ottaa suoraan yhteyttä naapuriin. Usein pelkkä keskustelu saattaa riittää, sillä asukas ei välttämättä ymmärrä olevansa häiriöksi.

Jos häiritsevä käyttäytyminen kaikesta huolimatta jatkuu, kannattaa parin naapurin kanssa yhdessä kirjata ylös päivämäärät ja kellonajat, sekä millaisesta häiriöstä on kyse. Ole tämän jälkeen yhteydessä isännöintiyritykseen.

Voit tutustua asukkaiden ohjeisiin täällä.