Lähes kaikkien asuinkiinteistöjen kunnossapitoa hoitavat nykyisin kiinteistönhuoltoyhtiöt, jotka tarjoavat huoltomies- ja siivouspalveluja. Oman taloyhtiön huoltoliikkeen yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta.

Kiireellisiä toimenpiteitä vaativat viat tulee ilmoittaa heti kiinteistönhuoltoliikkeelle, jonka yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta. Huoltoliike päivystää 24 h/vrk.

Työpäivän aikana suoritetaan vähäiset korjaustyöt, jotka kuuluvat taloyhtiön korjausvastuulle. Normaalin viikkotyöajan ulkopuolella hoidetaan vain kiireelliset asiat, kuten ovenavauspalvelu. HUOM! Ovenavaukset ovat maksullisia ja niiden hinnat ovat näkyvissä taloyhtiön ilmoitustaululla. Ovenavauspalvelu on mahdollista vain asukasluetteloon merkityille henkilöille.

Kunnossapitoa vaativista, kiireettömistä asioista asukas tai osakas tekee vikailmoituksen, joka onnistuu nopeasti sähköisellä vikailmoituslomakkeella. Myös porrassiivouksesta voi esittää toiveita tai tehdä reklamaation samalla lomakkeella. Huoltomies käy tarkastamassa kaikki tehdyt vikailmoitukset ja tilaa tarvittaessa erikseen esimerkiksi putki- tai sähköliikkeen asentajan paikalle. Mikäli huoneistossa oleva vika ei kuulu taloyhtiön korjausvastuulle, huoltomies pystyy neuvomaan avun hankkimisessa. Myös isännöitsijältä voi kysyä neuvoja.

Katso vastuunjakotaulukosta, miten huoneiston korjaus- ja kunnossapitovastuu jakaantuu taloyhtiön ja osakkeenomistajan välillä.

Myös isännöitsijän ja kiinteistöhuollon vastuut jakautuvat kiinteistön kunnossapidossa. Lue lisää isännöinnin ja kiinteistöhuollon työnjaosta.