Asuntoon muutosta tai sieltä lähdöstä on tärkeää muistaa ilmoittaa isännöitsijälle erikseen, sillä postiin tai maistraattiin tehty muuttoilmoitus ei välity isännöintitoimistoon. Myös mahdollisista perheenlisäyksistä tulee ilmoittaa, sillä se voi vaikuttaa esimerkiksi vesimaksuihin.

Muutosta ja muutoksista asukkaiden lukumäärässä voi ilmoittaa kätevimmin sähköisellä muuttoilmoituksella, jolla saamme kerralla kaikki tarvittavat tiedot. Ilmoituksen myötä muutto rekisteröidään talonkirjaan. Lähetämme vahvistuksen sähköpostitse muutaman työpäivän sisällä.

Voit tehdä lähtö- tai tuloilmoituksen myös postitse. Tulostettava muuttoilmoituslomake löytyy pdf-muodossa.

Käytännön ohjeita ja vinkkejä löytyy alla olevasta Muuttajan muistilistasta.

Muuttajan muistilista

  1. Muuttoilmoitus
  •        Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin viimeistään viikon kuluessa muutosta. Järjestelmä välittää uudet osoitetietosi automaattisesti viranomaisille, Kelaan, ajoneuvo- ja ajokorttirekisteriin, verohallintoon, seurakuntaan ja puolustusvoimille.
  •        Uusi osoite ei aina kuitenkaan automaattisesti päivity kaikkialle. Ilmoita uusi osoitteesi esimerkiksi tilaamiisi lehtiin ja varmista, että laskut tulevat uuteen osoitteeseen.
  •        Ilmoita muutostasi sekä edellisen että uuden asunnon isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle. J-Isännöinnille voit tehdä ilmoituksen sähköisellä muuttoilmoituslomakkeella.
  1. Sähkösopimus

Sähkön hankinnassa on eri taloyhtiöillä erilaisia käytäntöjä. Tarkista oman taloyhtiösi käytäntö isännöitsijältä tai taloyhtiön ilmoitustaululta.

Jos asukkaat solmivat itse sähkösopimuksensa, tee sopimus uuteen osoitteeseen ja muista irtisanoa vanha.

Jos sähkönhankinta tapahtuu taloyhtiön kautta, sinun ei tarvitse itse solmia sopimusta sähköyhtiön kanssa. Taloyhtiö laskuttaa asukasta sähkönkulutuksen mukaan laskutusjaksoissa, jotka voivat vaihdella 3 kuukaudesta vuoteen. Käytössä voi olla myös kuukausittainen sähköennakko.

Sähkö voi sisältyä myös vuokraan, jolloin asuntokohtaista sähkönkulutusta ei mitata. Mikäli kulutusta mitataan ja mittarit sijaitsevat asunnon sisäpuolella, varmista, että niiden lukemat toimitetaan isännöintiin.

  1. Internet

Sovi internetyhteyden siirrosta tai irtisano vanha liittymä, jos uudella taloyhtiöllä on ilmainen laajakaistayhteys. Tarkista asia taloyhtiösi ilmoitustaululta.

  1. Kotivakuutus

Ilmoita muutostasi vakuutusyhtiöön ja tarkista, sopiiko kotivakuutuksesi uuteen asuntoon. Pidä huoli, että vakuutus on voimassa myös muuton ajan.

 

  1. Asunnon kunto

Tarkista uusi asunto muuttaessasi ja ilmoita mahdollisista vioista vuokraisännälle tai edelliselle omistajalle. Ilmoita huoltoyhtiölle taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvista asioista. Tarkista myös kellari- ja varastotilojen kunto.

  1. Jätteet

Kodinkoneita, huonekaluja tai muita kuin tavanomaisia kotitalousjätteitä ei saa jättää taloyhtiön jätepisteeseen edes muuton yhteydessä. Niiden asianmukaisesta hävittämisestä tai kierrättämisestä tulee huolehtia itse.

  1. Kulkureitit

Pelastusteitä ja uloskäyntejä ei saa tukkia. Mikäli pelastustietä käytetään muuton aikana, on auton luona koko ajan oltava joku, joka voi tarvittaessa siirtää auton.

  1. Tuet

Jos saat asumistukea, toimita uuden asuntosi tiedot Kelaan.

  1. Palkallinen muuttovapaa

Tarkista, oletko oikeutettu työehtosopimuksesi mukaan yhteen palkalliseen muuttopäivään.

  1. Työnantaja ja koulu

Muista ilmoittaa uudesta osoitteesta työnantajalle ja kouluun.

  1. Hiljaisuus

Tarkista järjestyssäännöistä, mihin aikaan hiljaisuus alkaa ja päättyy.