Kokoontumisrajoitusta lievennetään kesäkuun alusta alkaen. J-Isännöinnin isännöitsijät kuitenkin muistuttavat, että taloyhtiöiden kokouksissa noudatetaan edelleen Isännöintiliiton suositusta eli suositaan etäosallistumista silloin, kun se on mahdollista.

”Mikäli taloyhtiöillä ei ole yhtiökokouksissa päätettävänä mitään normaalista poikkeavaa, kuten isoja korjaushankkeita, kokoukset pyritään edelleen järjestämään minimimiehityksellä”, toimitusjohtaja Jani Oförsagd toteaa.

Taloyhtiöiden hallitusten kanssa sovitaan kokousten järjestelyistä tapauskohtaisesti siten, että kokousten turvallisuus huomioidaan mahdollisimman hyvin. Mikäli yhtiökokoukseen on tulossa paikan päälle paljon ihmisiä, tämä otetaan huomioon kokoustilajärjestelyissä. Tällöin kokoustilan tulee olla riittävän suuri, jotta turvavälit voidaan toteuttaa. Kokouspaikalla noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja tiloissa kiinnitetään erityistä huomiota tilojen puhdistukseen ja desinfiointiin. Sairaana ei edelleenkään saa tulla kokouksiin. Mahdollisuuksien mukaan kokous voidaan pitää myös ulkotiloissa.

”Olemme saaneet etäosallistumiset kokouksiin hyvin toimimaan kevään aikana. Jollei osakkaalla ole mahdollisuutta osallistua kokoukseen esimerkiksi Teamsin välityksellä, myös puhelinyhteydellä ja valtakirjalla saa äänensä kuuluviin”, Oförsagd toteaa.