Sauna, grillaus ja kokko kuuluvat olennaisina osina monen perinteiseen juhannuksenviettoon. Keskikesän juhla sujuu taloyhtiössä, kun muistaa seuraavat seikat:

Juhannussauna

Taloyhtiösaunan säännöt pätevät myös juhannuksena. Vihtoja voi käyttää, kunhan siivoaa niistä varisseet lehdet pois lauteilta ja lattialta. Liian voimakkaita löylytuoksuja kannattaa myös yhteisessä saunassa välttää.

Grillaaminen

Taloyhtiössä voi grillata omalla parvekkeella. Noudata tässä tarkasti taloyhtiön turvallisuusohjeita! Isännöintiliitto kehottaa käyttämään parvekkeella vain sähkö- tai kaasugrilliä. Avotulta parvekkeella ei saa koskaan tehdä. Myös kertakäyttögrillin käyttö parvekkeella on kielletty, sillä sen katsotaan rinnastuvan avotuleen. Hiilien sytytykseen liittyy aina palovaara; parvekkeella olevasta hiiligrillistä saattaa lentää kipinöitä talon ullakolle, ja yksikin kipinä voi aiheuttaa tulipalon. Hiiligrilli usein myös savuttaa, minkä takia se ei sovellu parvekekäyttöön.

Joidenkin taloyhtiöiden järjestyssäännöissä voi olla grillaamiskielto. Lailla parvekegrillaamista ei kuitenkaan ole kielletty, joten mikäli järjestyssäännöt grillaamisen kieltävät ja halua siihen kuitenkin osakkailla olisi, asiasta on hyvä sopia ja keskustella taloyhtiön sisällä.

Kokko

Taloyhtiön pihalla kokkoa ei pidä polttaa turvallisuussyistä.

 

J-Isännöinti toivottaa oikein hyvää ja aurinkoista juhannusta!